open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bruka na Grbavici: Osam golova, Željo u nadoknadi izbjegao poraz od Mladosti
Fudbaleri Željezničara doživjeli su novu bruku na Grbavici. Plavi su na domaćem terenu remizirali sa Mladosti - 4:4.  
10.04.2021. u 18:51
get url
text

U utakmici sa osam golova, te dva crvena kartona koje je sudija Elvis Mujić uz mnogo negodovanja gostiju, pokazao igračima Mladosti, konačnan rezultat postavljen je duboko u nadoknadi, kada je Štilić sa bijele tačke pogodio za 4:4.

Mladost je sjajno otvorila utakmicu, a Dedić je u prvoj minuti pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa. Odgovorio je Željo, koji je izborio korner, ali je Bojo pogriješio, uslijedila je kontra koju je povukao Hiroš, a Hadžić je majstorski pogodio za 0:1.

Novi šok za Plave uslijedio je u 9. minuti, kada je fenomenalno pogodio Hiroš. Kapiten Mladosti "skinuo je paučinu" i udvostručio prednost gostiju.

U 17. minuti Željezničar je konačno postigao gol ovog proljeća. Ubacio je Štilić, a Zec pogodio mrežu Velića.

No, nekoliko sekundi kasnije uslijedila je nova greška domaćih, golmanu Eriću ispala je lopta, a Hadžić je iskoristio poklon i pogodio za 3:1.

{$galerijaFotografija}

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, ali jeste brojčano stanje na terenu. Žulj je, po mišljenju sudije Mujića, nepropisno zaustavio Zeca i pokazao mu direktan crveni karton.

Uslijedio je pritisak domaćih, ali Lendrić, Mujezinović, Vrhovac, Zec... nisu uspjeli matirati Velića.

I drugo poluvrijeme počelo je kao što je završilo prvo - pritiskom Želje. Stopostotne prilike imali su Štilić, Zec, Mujezinović i Lendrić, ali promjene rezultat nije bilo. 

U 65. minuti isključen je stoper Maldosti Rijad Sadiku, a tri minute kasnije Juričić je glavom pogodio za 2:3.

Uprkos činjenicu da su imali dva igrače više Plavi nisu uspjeli da to "naplate". Kružili su oko šesnaesterca gostiju, ali je nedostajalo koncentracije. 

Na drugoj strani Alić je u 90. minuti iz slobodnjaka pogodio za 2:4. Ipak, tu nije kraj. Zec je smanjio na  3:4, a Štilić je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:4.

 

FK Željezničar - FK Mladost, 10.04.2021.
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.