open-navfaktor-logo
search
Našli "rješenje"
Burićev Flensburg odlukom EHF-a izgubio dva meča rezultatom 10:0
Evropska rukometna federacija (EHF) donijela je odluku o ovosezonskim utakmicama Lige prvaka za rukometaša za čije odigravanje nije bilo mogućnosti.
26.02.2021. u 23:45
get url
text

VEZANI TEKST - Flensburg na krilima Burićevih odbrana savladao PSG

Ova odluka o ishodima utakmica bazirana na ranijoj odluci od 10 februara koja se odnosica na susrete koji nisu odigrani u Ligi prvaka i Evropskoj ligi za rukometašice.

Procjena o rezultatima susreta prati odluku Izvršnog odbora EHF-a iz decembra prošle godine, koja je dala ovlasti takmičarskom odjelu federacije da utakmice koje su nisu mogle biti odigrane i koje su iznova odgađane budu "ocijenjene" kroz dosadašnje rezultate u takmičenju.

Zanimljivo da će u EHF-u o meču 13. kola između Meshkov Bresta, za koji nastupaju Vladimir Vranješ i Marko Panić, i Porta odlučivati odvojeno od susreta čije su ishode odredili u petak.

Odlukom EHF-a Flensburg našeg reprezentativnog golmana Benjamina Burića "poražen" je kući od Vardara sa 10:0, a istim rezultatom "izgubio" je i u gostima kod Porta.

Prema odluci EHF-a ovo su ishodi neodigranih mečeva:
Grupa A
PSG - Vardar 1961 5:5* (1:1)**
Elverum - MOL-Pick Szeged 0:10 (0:2)
Vardar 1961 - PSG 0:10 (0:2)
Flensburg - Vardar 0:10 (0:2)
Porto - Flensburg 10:0 (2:0)

Grupa B
Motor - Kiel 2:0 (10:0)

EHF je ranije odredio da plasman u eliminacionu fazu takmičenja neće izboriti prvih šest, već prvih osam timova u grupi, odnosno svi timovi iz grupe.

U eliminacionom dijelu takmičenja prvi iz grupe A igrat će protiv osmog iz grupe B, i obratno. Drugoplasirani iz jedne će igrati protiv sedmoplasiranog iz druge grupe. Treći će igrati protiv šestog, a četvrti protiv petog.

* - rezultat utakmice prema odluci EHF-a
** - bodovi osvjeni u susretu

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.