open-navfaktor-logo
search
"Deseci hiljada razloga"
Burna reakcija PDP-a na prelazak Dončića u Narodni front: Sramna izdaja, papak, Juda...
Partija demokratskog progresa danas je burno reagirala na prelazak njihovog zastupnika u NSRS-u Radislava Dončića u Narodni front Jelene Trivić, doskorašnje potpredsjednice PDP-a.
13.04.2023. u 14:23
get url
text

Dončić se o ovom prelasku oglasio na svom Facebook profilu, navodeći da PDP napušta nakon 23 godine i da mu je to bila jedna od najtežih odluka.

Ubrzo je reagirala Trivić, koja je napisala da je Dončić iskren opozicionar, i da je "iznio ogroman teret tokom prethodnih izbora kada su se neki sklonili u zavjetrinu, čekajući ishod".

U PDP-u nisu krili iznenađenje i razočarenje ovakvim raspletom.

- Preletač je preletač, izdajnik je izdajnik, a sada je jasno da je među njima i već bivši poslanik PDP-a, Radislav Dončić, koji je postao dio katastrofalne političke pojave, po čemu je Republika Srpska nažalost poznata već godinama, a zove se "papci". Prije nego što ovim saopćenjem zatvorimo njegovo poglavlje, želimo da podsjetimo Dončića čega smo se mi sve odrekli na njegovo insistiranje da bismo mu dali šansu da postane zastupnik – saopćeno je iz PDP-a.

VEZANI TEKST - Lider PDP-a prije tri dana tvrdio da je Klub stabilan: Zastupnik Radislav Dončić prešao u novu stranku Jelene Trivić

Uptali su ga "da li je tačno da se iza ovih 'poštenih odluka' kriju deseci hiljada 'razloga', koji su zapisani na cjenovniku političke pijace".

- Jesu li ti "razlozi" dovoljni Dončiću da ne smije pogledati u oči svoje dojučerašnje kolege i jasno reći koji je njegov put, nego se kukavički krije iza objave na društvenim mrežama? Jesu li dovoljni za izdaju partije i ljudi koji su mu dali šansu i punu podršku u svakom, ali baš svakom smislu da predvodi listu i tako uđe u Narodnu skupštinu? Vidimo da je potražnja na političkom tržištu još aktuelna i nažalost traje već više od deceniju i uvijek ostaje ključno pitanje za sve, pa i Radislava Dončića – da li obraz ima cijenu? Za neke od nas nema, ali očigledno ima onih čiji se obraz i čast mogu kupiti. Ima očigledno onih koji pričaju o nevjeri, a vjeru za večeru prodaju, simbolično, u vrijeme najvećeg hrišćanskog svetkovanja. Juda koji se prodaju za par srebrenjaka je bilo i bit će, ali znamo kako ostaju upisani u istoriji – navodi se u saopćenju iz PDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.