Subota, 02.03.2024.
h

Buvljak bez novca u Velikom parku: Peta po redu razmjena odjeće i predmeta (FOTO)

U Velikom parku u Sarajevu održan je peti Buvljak bez novca koji organizuju mladi udruženi pod nazivom Dobre kote.

Na buvljaku su osim uobičajene razmjene predmeta, odjeće, hrane i usluga organizovane i radionice zajedničkog crtanja koju vode umjetnici iz Kolektiva Kreaktiva.

– Cilj je razmjena predmeta i druženje. Crtamo, pjevamo i plešemo, uživamo sa mališanima. Imamo dobru podršku građana i mi smo zadovoljni posjetom – kazala je Aldijana Okerić, koordinatorica projekta.

Buvljak je baziran na principu da je sve besplatno, svi posjetioci mogu uzeti šta žele.

– Građani mogu donirati šta im ne treba, pa će ostali od toga sigurno izabrati nešto za sebe. Cilj nam je da se zbližimo, da radimo i mislimo pozitivno s obzirom na vrijeme u kojem živimo – kazala je Okerić.

Organizatori su donijeli platna i boje pa su i najmlađi posjetioci parka imali priliku da stvaraju mala umjetnička djela. Muzičari iz Udruženja mladih umjetnika Samus su svirali i pjevali, a svi ljubitelji dobrih nota su im se mogli pridružiti.

Haris Mahmutović je na Buvljaku potpuno besplatno ponudio svoje muzičke ploče, knjige, odjeću, a njegova djevojka nakit.

– Slučajno smo vidjeli obavijest na internetu. Odlučili smo doći i ponuditi neke stvari koje nama ne trebaju a možda bi se svidjele nekome. Ako će nekoga to usrećiti, ne tražimo ništa zauzvrat – kazao je Mahmutović.

(E. Hadžimejlić/Faktor.ba)

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Najnovije Najčitanije Na vrh