open-navfaktor-logo
search
Plavi ne odustaju
CAS odlučuje: FK Željezničar uputio žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu!
Novac koji su Plavi dugovali Petroviću na račun srbijanskog trenera "legao" je s nekoliko dana zakašnjenja
17.06.2019. u 13:28
get url
text

Fudbalski klub Željezničar ne miri se sa činjenicom da naredne sezone neće nastupiti u Evropi.

Nakon što nisu dobili licencu od Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje N/FSBiH, Plavi su najavili dodatne žalbe, a jedna je danas "otputovala u Lozanu".

Na Grbavici smatraju kako je sve urađeno po propisima, te da su trebali predstavljati BiH u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligi.

Premijerligaš sa Grbavice svoja prava potražit će i na Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS), a za Faktor je potvrđeno da su materijali već proslijeđeni u Švicarsku (taksa za žalbu košta oko 30.000 švicarskih franaka).

U taboru Plavih "pozivaju" se na "slučaj Rostov", odnosno na sličnu stvar koja se dogodila prije pet godina. Fudbalski savez Rusije u maju 2014. godine zbog kašnjenja prilikom plaćanja dugova Rostovu nije izdao licencu za evropske mečeve.

Čelnici ovog ruskog kluba nisu odustajali od borbe i poslali su žalbu CAS-u koji je na kraju to usvojio, te je poništio odluku FS Rusije i dopustio Rostovu da nastupi u Evropi.

Željezničar nije dobio licencu zbog duga prema nekadašnjem treneru Slavku Petroviću. Novac koji su mu dugovali na račun srbijanskog trenera "legao" je s nekoliko dana zakašnjenja, a odgovorne komisije u N/FSBiH odlučile su da zbog toga Plavim uskrate nastup u Evropi. Umjesto Želje iz Saveza su poslali obavijest da će našu zemlju u UEFA-inim takmičenjima predstavljati Radnik iz Bijeljine.

Ipak, konačnu odluku o tome ko će igrati u Evropi dat će CAS u naredne dvije sedmice!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.