open-navfaktor-logo
search
Komplikacije
Čelik suspendovao fudbalera koji se priključio pripremama Željezničara
Fudbaler Čelika Ante Blažević priključio se pripremama Željezničara u Antaliji, a tim povodom oglasio se i klub sa Bilinog polja.
05.02.2020. u 21:58
get url
text

Rukovodstvo "crno-crvenih" smatra kako Blažević nije imao osnova da to učini.

- Nogometni klub Čelik Zenica obavještava javnost da je menadžment kluba predupredio mogućnost jednostranog raskida ugovora po FIFA pravilniku između kluba i Ante Blaževića.

Imenovani je posredstvom Advokatskog društva Spaho d.o.o. uputio zahtjev za doborovoljno plaćanje dospjelih obaveza. Takav zahtjev je pravno neutemeljen i zakonski nesonovan obzirom da se isti već ranije obratio klubu posredstvom drugog advokata sa kojim klub radi na slučaju - saopćili su iz Čelika putem zvanične Facebook stranice, te dodaju:

- Ante Blažević je svojevoljno napustio klub i bez ikakvog obrazloženja prestao izvršavati svoje obaveze definisane ugovorom, Zakonom o radu i normativnim aktima N/FS BiH, FIFA-e i UEFA-e. Zbog svega navedenog klub je odlučio suspendovati igrača.

Iz Čelika su poručili kako je Blažević i dalje njihov igrač.

- Formalno pravno, Blažević je još uvijek igrač Čelika i kao takav nema pravo izvršavati obaveze prema drugom klubu - poručili su iz Čelika, te naveli kako će nastaviti izvještavati javnost o ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.