open-navfaktor-logo
search
Nisu ispunili obaveze
Centralna banka BiH najavila tužbu protiv Općine Centar zbog Hastahane
Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) navodi u saopćenju da do 27. decembra 2021. godine, Općina Centar nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva CBBiH, u vezi sa prihvatanjem alternativne lokacije, umjesto lokacije kupljene u Hastahana parku, za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo.
27.12.2021. u 14:35
get url
text

Iako je općinska administracija na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem, na održanom sastanku dana 19.10.2021. godine, čvrsto i odlučno uvjeravala predstavnike CBBiH da će sve postavljene zahtjeve ispuniti u predviđenom roku i da će uložiti maksimalan napor na stvaranju pretpostavki da se zamjena lokacija po dostavljenim prijedlozima Općine Centar realizuje, to se nažalost nije desilo. 

{$galerijaFotografija}

- S obzirom na to da ovakav odnos prema CBBiH predstavlja još jednu u nizu potvrdu neozbiljnosti i ignorantskog odnosa prema državnom investitoru, želimo jasno poručiti da će CBBiH dalju zaštitu svojih interesa i zakonito stečenog prava vlasništva zahtijevati isključivo sudskim putem uz insistiranje na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti svih aktera koji su na bilo koji način učestvovali u kršenju zakonskih rokova i svjesno izbjegavali primjenu važeće legislative u postupku rješavanja zahtjeva CBBiH - navodi se u saopćenju Centralne banke BiH.

 

Hastahana, zgrada CBBiH, 27.12.2021.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.