U novoj skijaškoj sezoni trebao bi konačno biti na raspolaganju i četverosjed koji je instaliran 2017. godine, ali bi tek sada trebao biti u funkciji.

On bi trebao biti završen i montiran do 15. decembra, a putanje u rad u rad nakon tehničkog prijema koji je planiran prije kraja godine.

- Četverosjed je koštao oko pet miliona konvertibilnih maraka, a njegovo premještanje i stavljanje u funkciju 3,6 miliona. Izmještanje četverosjedne žičare je jedini način da bude funkcionalna, jer su analize pokazale da na ranijoj lokaciji neće nikad funkcionisati. Troskovi izmještanja i nadogradnje sastoje se od: od troškova montaže, koji čine okvirno 30-35 posto ukupnih troškova nove žičare, troškova demontaže sa stare lokacije, nadogradnje sistema, koja je u ovom slučaju značila zamjenu motora, dodatni broj korpi, dodatna stubna mjesta, a sve zbog duže trase.

U ponedjeljak, 28. novembra, planirana je postavka posljednjeg stuba, nakon čega ostaju radovi na montaži korpi i postavci sajle – rekao je za Faktor Jasmin Mehić, direktor preduzeća ZOI'84.