CEV Cup: Ambasada Izraela nije jedini problem za odbojkašice Jedinstva

Objavljeno: 09.01.17 u 13:58 Autor: D. S.

U srijedu ujutru odbojkašice Bimal-Jedinstva direktnim letom iz Beograda krenut će put Tel Aviva gdje ih očekuje prva utakmica šesnaestine finala CEV Cupa protiv izraelskog predstavnika Hapoel KFAR SABA.

Zdravstveni bilten daleko od idealnog FOTO: ARHIV
Zdravstveni bilten daleko od idealnog FOTO: ARHIV

Deseterostruke uzastopne prvakinje Bosne i Hercegovine imale su problema i oko dobijanja viza za put u ovu azijsku zemlju, a tri igračice brčanskog kluba ostale su bez viza. Ambasada Izraela u Beogradu vize im nije odobrila iz razloga jer su maloljetne, rekao nam je nedavno predsjednik Bimal-Jedinstva Esad Omerhodžić.

Osim što tri mlade igračice neće na put, zdravstveni bilten u redovima ekipe Smaila Pezerovića daleko je od idealnog.

- Nakon što smo dobili "odbijenicu" za tri igračice s objašnjenjem da su maloljetne više nismo ni pokušavali iznova aplicirati. Ovako će na put deset igračica, jedan član Uprave i moja malenkost - rekao je Pezerović, te dodao:

- Zdravstveni bilten je daleko od idealnog. Ana Gajić je povrijeđena već neko vrijeme. Ajla Paradžik se povrijedila na posljednjem treningu u 2016. godini, dok je tehničar Vera Kostić tek jučer odradila prvi trening nakon gripe. Najveći problem je što su dva srednja blokera povrijeđena i računajući Kostić, njih tri teško da će moći odgovoriti i minimumu zahtjeva jedne ovako bitne utakmice.

Pezerović se ne želi igrati sa zdravljem svojih igračica.

- Mi moramo razmišljati i da nas čeka nastavak prvenstva u kojem imamo najviše ambicije, kako u Kupu BiH, tako i u prvenstvu – naglasio je trener Brčanki, koji nije gledao narednog protivnika njegove ekipe, ali zna da uz jednu Hrvaticu gro ekipe čine domaće odbojkašice.