Cilj Željezničara je Evropa: Petrović traži još dva pojačanja na važnim pozicijama

Objavljeno: 11.01.17 u 10:53 Autor: D. S.

Željezničara je danas zvanično započeo pripreme za nastavak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi. Na 18 stepeni ispod nule igrači Plavih su na pomoćnom terenu stadiona Grbavica održali prvi trening u 2017. godini.

Petrović je danas obavio prozivku i prvi trening s Plavima u 2017. godini FOTO: J. BRUTUS
Petrović je danas obavio prozivku i prvi trening s Plavima u 2017. godini FOTO: J. BRUTUS

Najtrofejniji bh. klub u drugi dio sezone ulazi jači za Zajka Zebu i Gorana Zakarića, koji su dokazana premijerligaška imena, a čini se da tu nije kraj pojačanjima.

- Prelazni rok za nas još nije završen iako smo doveli dva kvalitetna pojačanja. Dolaskom Zajka Zebe i Gorana Zakarića pojačali smo konkurenciju unutar prvih jedanaest - rekao je Slavko Petrović, te naglasio kako se nada da će uskoro stići i pojačanja koja će popuniti dvije važne pozicije u timu.

Nakon prvog dijela priprema koje će provesti u Sarajevu, fudbaleri Željezničara 22. januara pripreme nastavljaju u Međugorju. Ipak, Petrović je ostavio i mogućnost, da u slučaju loših vremenskih uslova, ekipa i ranije otputuje u Hercegovinu.

- Plan je da do 22. januara treniramo u Sarajevu, a ti treninzi bit će fokusirani na suho trčanje i nadam se da će nas povrede zaobići - rekao je srbijanski stručnjak.

Nakon Međugorja, ekspedicija Željezničara bi 31. januara trebala krenuti put Antalyje, gdje će ostati do 12. februara.

Izabranici Slavka Petrovića prvi dio sezone okončali su na trećem mjestu, s dva boda manje od drugoplasiranog Sarajeva i šest manje od lidera Zrinjskog.

- Naš cilj je Evropa, da li kroz prvenstvo ili kroz Kup BiH, to ćemo vidjeti. Sada smo u dobroj poziciji, makar u poređenju s vremenom kada sam ja tek stigao na mjesto trenera - kazao je Petrović.