open-navfaktor-logo
search
Novi Zmaj
Cipetić za Faktor: Dobro je što neće biti Lewandowskog, Pjanić će nam nedostajati
Poslije pet kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Širokog Brijega zauzimaju drugu poziciju s 11 osvojenih bodova, no nakon vikenda koji je pred nama slijedi odmor zbog reprezentativne pauze.
28.08.2020. u 11:41
get url
text

Tim sa Pecare jedina je ekipa uz Sarajevo koja ne zna za poraz na startu nove sezone domaćeg prvenstva, a izabranici Tonija Karačića svojim igrama iznenadili su mnoge koji ih nisu vidjeli kao kandidate za sami vrh tabele.

Dodatno priznanje za dobre igre Širokobriježana je i poziv selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušana Bajevića desnom beku Branimiru Cipetiću.

Rođeni Splićanin, koji se na Bajevićevom spisku prvi put našao u martu ove godine kada smo trebali igrati susret(e) baraža za plasmana na EURO, zadovoljan je igrama svoje ekipe na početku nove premijerligaške sezone.

VEZANI TEKST - Bajević žali za navijačima, Cviko i Musa obrazložili pozive pojedinim igračima

- Moramo biti zadovoljni našim igrama. Imamo 11 bodova i što je najbitnije nemamo poraza. Da nismo pravili neke greškice možda smo mogli imati i svih 15 bodova, no i ovako trebamo biti zadovolji. Šutili smo i radili... - kaže Branimir Cipetić na početku razgovora za Faktor.

O svojim partijama na startu nove sezone u kojoj njegov Široki Brijeg igra samo u domaćim takmičenjima 25-godišnji defanzivac nije želio mnogo govoriti.

- Kada ekipi ide dobro meni je sve drugo nebitno, mogu samo reći da sam zadovoljan - naglasio je, te dodao:

- Rijetki su nas hvalili. Kada se pričalo o timovima koji će se boriti za vrh tabele uglavnom se govorilo o Sarajevu, Zrinjskom, Velež se spominjao kao potencijalno veliko iznenađenje, a Željo je stalno konkurentan za vrh. Nas su stavili sa strane, no mi smo vjerovali u sebe i nadam se da ćemo tim putem i nastaviti.

Nakon što se povrijedio stoper Sarajeva Besim Šerbečić, desni bek Širokog Brijega jedini je premijerligaški fudbaler u sastavu Bajevićevih Zmajeva koji će konkurisati za početak takmičenja u Ligi nacija. 

- U trećem mjesecu sam bio na spisku i sada sam opet tu, iako je spisak pretrpio manje izmjene. Očito je da selektor računa na mene i moram reći da sam posebno sretan i zadovoljan zbog toga. Znam da nas očekuju dva duela protiv selekcija koje imaju sjajne igrače i odlične pojedince - rekao je defanzivac koji je ove sezone odigrao svih 450 minuta u dresu Širokobriježana.

I dok Roberta Lewandowskog, najboljeg strijelca Lige prvaka neće biti u sastavu Poljske, mjesto u napadu Italije je skoro pa rezervisano za "zlatnu kopačku" Evrope u protekloj sezoni, napadača Lazija Ciru Immobilea.

VEZANI TEKST - Ovo je najbolji tim 5. kola Premijer lige BiH u fudbalu

- Jako sam sretan što sam u prilici uopće igrati protiv tako odličnih fudbalera. Možda mi je malo žao što neće biti Lewandowski, ali s druge strane nama puno znači što njega neće biti u sastavu Poljske. On je igrač koji jednim potezom može riješiti sve. Ipak, bit će tu dosta kvalitetnih fudbalera koji nastupaju u "ligama petice", a i Immobile će igrati za Italijane - naglašava Cipetić koji se u pet dosadašnjih rundi PLBiH u tri navrata našao u Faktorovom idealnom timu kola.

Početak priprema Zmajeva zakazan je za ponedjeljak, 31. august. Nažalost, zbog činjenice da je zaražen koronavirusom, u Trening kampu FSBiH u Zenici se neće pojaviti veznjak Barcelone Miralem Pjanić.

- Sigurno da će Pjanić nedostajati našem timu, to je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu i jedan od najboljih ikada u historiji bh. fudbala. Ipak, vjerujem da ko god dobije priliku da će dati ono najbolje od sebe, a i na nama mlađima je da se pokušamo nametnuti - govori jedan od fudbalera na kojima se zasniva igra Širokog Brijega, te naglašava kako će pripreme biti specifične zbog situacije koju diktira pandemija COVID-19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.