Cipurković: Danas se razilazimo, prozivku sam zakazao za 15. januar

objavljeno: 14.12.2017. u 15:12

Iako je prvi dio sezone u prvenstvu BiH završen 2. decembra, rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa još su na okupu. Sinoć su trening garnirale utakmicom protiv rukometaša Sloboda Solane, a večeras će na zadnjem treningu za protivnika imati veterane RK Sloboda.

Trener Damir Cipurković nakon toga igračicama će dati pauzu od mjesec dana.

- Polusezona je bila naporna, svima treba odmora, idu i praznici i svi bismo željeli biti s obitelji. Prozivku i početak priprema za drugi dio sezone zakazao sam za 15. januar. S obzirom na to da će drugi dio šampionata početi 24. februara imat ćemo dovoljno vremena za pripreme - izjavio je Cipurković za Fenu.

Prvi dio sezone ocijenio je zadovoljavajućom jer je ekipa, u odnosu na prošlo prvenstvo, dosta mlađa i znatno promijenjena.

- Utisak bi bio povoljniji da nije bilo kiksa u Tuzli protiv ekipe Dubice. Poremetio nam je planove, a sve ostale utakmice odigrali smo, uglavnom, jako dobro. U ovom trenutku to je naš maksimum. Ekipa Gruda je u ovom trenutku spremija i uigranija od nas – smatra trener tuzlanskih „labudica“.

Vrhunac polusezone je, po njegovim riječima, nastup u Challenge kupu i pobjeda protiv PAOK-a u Tuzli, ostvarena spektakularnim golom Marijane Sorak s „deveterca“, na samom kraju utakmice.

Na toj utakmici ostvarena je rekordna posjeta na jednoj rukometnoj utakmici Jedinstva Atlas Relaxa u posljednjih desetak godina, ali i općenito u BiH, jer je uzvratni duel u Mejdanu s ekipom iz Soluna pratilo blizu 2.000 ljubitelja sporta.

- Iako nismo prošli dalje, pobjeda protiv Grkinja bitna je zbog toga što je prva jedne ženske rukometne ekipe na međunarodnoj sceni od 2013. godine - kaže Cipurković.

Uoči večerašnjeg odlaska na odmor, stručni štab je svim igračicama podijelio plan za individualne pripreme, da bi se u januaru vratile što spremnije.

- Već imamo kostur ekipe, tokom priprema nećemo morati voditi računa o tehničkim detaljima, jer je ekipa već formirana. Bazirat ćemo se na uigravanje, a to podrazumijeva i odigravanje većeg broja pripremnih utakmica sa ekipama iz Srbije i Hrvatske. U BiH, osim Krivaje, Ilidže i Hadžića nemamo ekipa koje su blizu, pa se tako moramo orijentirati prema protivnicima iz susjestva – zaključio je Cipurković.