Ćiro ponovo u elementu: To što ste vi napravili nije napravila ni Sjeverna Koreja

Objavljeno: 13.11.17 u 23:53

Plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još je jedna od glavnih tema kod naših komšija.

Bivši selektor Zmajeva bez dlake na jeziku
Bivši selektor Zmajeva bez dlake na jeziku

Fudbal i Mundijal dobio je prostor i u jednoj od najgledanijijh emisija nacionalne televizije (HRT), gosti su bili zanimljivi, a kada je u studiju Miroslav Ćiro Blažević onda nije dosadno..

- Naravno da mi je žao što neću biti u Rusiji. Rekao sam to i igračima. Međutim, moram odgovoriti na neke stvari koje se po meni krivo naglašavaju. Mi nikako nismo igrali u slaboj grupi. Island nikako nije bezveze i pokazuje je to već neko vrijeme. Pokazao je to i na Euru gdje je odigrao i jednu stepenicu više od nas. Na kraju svega mediji su napravili gubitnike od nas, a igrali smo najbolji fudbal na EP. Ispali smo od prvaka Evrope. U ovim kvalifikacijama smo imali potpuno komfornu situaciju do Islanda. Ta utakmica je bila u lošem terminu, a bilo je tu i još nekoliko faktora koji su zapravo odlučujući - rekao je bivši selektor Ante Čačić, prenosi Jutarnji.hr, pa nastavio bez pauze:

- U Turskoj smo izgubili samo iz jednog razloga. Tursku su pratili navijači! Nisu imali šanse za plasman, a tamo je protiv nas bilo sve krcato i svi su imali zastavice. Kako su mene pratili? Znate svi jako dobro! Bili smo pokradeni u Turskoj, svi to znaju. Ne kažem da je bilo namjerno, ali sudija nije vidio ni penal ni igranje rukom. Nakon toga dogodila nam se Finska i loše iskustvo s terenom protiv Kosova. Ponavljam, mi nismo imali ono što su imali Turci. Međutim, moram istaknuti da sam ponosan što će ova Hrvatska biti na Svjetskom prvenstvu. Naša je igra bila loša samo i jedino 20 minuta protiv Finske.

U emisiji je gostovao i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović koji je istakao kako Savez ne ovisi o plasmanu reprezentacije na velika takmičenja, no kako su ti plasmani “svakako odlična stvar“. Na njegova izlaganja burno je reagovao Ćiro Blažević.

- A recite mi jel' neko vas lično možda pohvalio? Za vaš odrađeni posao? Pa vi ste smijenili četiri selektora! To što ste vi napravili nije napravila ni Sjeverna Koreja! - kazao je Blažević.