open-navfaktor-logo
search
Serie A
Correa Interu osigurao sedmu pobjedu, Džeko ostao na trećem mjestu liste strijelaca
Fudbaleri Intera upisali su sedmi prvenstveni trijumf nakon što su u meču 11. kola Serie A rezultatom 2:0 savladali Udinese.
31.10.2021. u 14:26
get url
text

Nakon što je odmarao u gostujućoj pobjedi nad Empolijem, gdje je zaigrao tek u finišu meča, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko danas se vratio u startnu postavu aktuelnih prvaka Italije.

U prvih 45 minuta Inter se dosta mučio, uglavnom je Nicolo Barella pokušao s par udaraca iz daljine, no bez rezultata, a čini se da se ni Dijamant nije najbolje snalazio sa novim partnerom u napadu - Joaquinom Correom.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova u nastavku su viđena dva, a u oba navrata mreže tima iz Udina pogodio je Correa.

Prvi od dva gola argentinski fudbaler postigao je u 60. minuti poslije asistencije Bastonija.

Između dva pogotka Corree Džeko je imao stopostotnu šansu, no u situaciji jedan na jedan gostujući golman mu je odbranio udarac, pa je Dijamant ostao na sedam golova u ovoj sezoni. Naredno kolo Serie A Dijamant će dočekati na trećem mjestu liste najboljih strijelaca s obzirom na to da ga je jučer prestigao Giovanni Simeone (Hellas Verona), koji sada ima osam golova na svom kontu. Prvi topnik prvenstva je Ciro Immobile sa devet pogodaka.

Samo nekoliko trenutaka nakon promašenog zicera Edina Džeke za 2:0 zabio je Correa.

Do kraja susreta Udinese je zatresao mrežu Handanovića, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Džeko je u današnjoj pobjedi Intera, kojom su Nerazzurri makar privremeno smanjili zaostatak za Napolijem i Minalnom, igrao do 80. minute.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.