Zastupnica u KS

Ćosović-Hajdarević: Ljude koji organizuju "povorke ponosa" skloniti od naše djece

Objavljeno: 01.04.2019. u 22:44

Ona je osudila najavu održavanja tzv. povorke ponosa u glavnom gradu BiH

Samra Ćosović-Hajdarević

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević na svome je Facebook profilu reagirala na vijest da će krajem ljeta u Sarajevu biti održana tzv. povorka ponosa.

Ona je osudila najavu održavanja povorke.

-Državo nemaš pravo da se žališ, sve dok stanje naroda ne popraviš. Veliku važnost i značaj je dobila jedna mala skupina od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banje Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH. Njih 15 je dovoljno da pokrenu inicijativu za povorku i organizuju širom regije te tzv. povorke ponosa koje imaju za cilj da upropaste državu i njen narod. Svako ima pravo na život kakav želi, tako isto imamo i mi svoje pravo da biramo s kim želimo da živimo. Želim da se ovakvi ljudi izoluju i sklone što dalje od naše djece i društva. Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati. Ali ovdje NE", napisala je Ćosović-Hajdarević.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije