open-navfaktor-logo
search
Održana promocija
Čović ispisao četiri toma knjige "Iznad crte", ima li tu zločinca Kordića, logoraša Hercegovine...
U Sarajevu je jučer u Velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine upriličena promocija četiri toma knjige "Iznad crte" predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.
29.06.2021. u 15:06
get url
text

VEZANI TEKST - Čović na tri hiljade stranica i u četiri knjige napisao šta sve voli u BiH

- Svi susreti, razgovori i aktivnosti sabrani su u ova četiri toma te predstavljaju politički, ali i životni put dr. Dragana Čovića - saopćeno je iz HDZ-a. 

A šta nam je to ispisao u četiri toma knjige "Iznad crte"? Na neviđeno, još jedan od hvalospjeva kako je on jedini legitimni Hrvat, jedini zaštitnik hrvatskih interesa i jedini "nositelj europskih vrijednosti" u Bosni i Hercegovini. 

Zanimljivo bi bilo da je javnosti saopćeno da li je Čović u jednom od četiri toma napisao kako je tokom rata bio direktor mostarskog Sokola, gdje je za prinudni rad i obavljanje teških fizičkih poslova u ovoj fabrici tražio logoraše Bošnjake.

- Molim vas da nam za potrebe ZI Soko omogućite izuzimanje deset zatvorenika, a s ciljem obavljanja određenih poslova – podizanje i postavljanje zaštitne ograde oko ZI Soko… Osiguranje zatvorenika će obavljati Funkcija sigurnosti ZI Soko Mostar - stoji u spornom dokumentu od 22. juna 1993. godine, koji potpisuje Dragan Čović.

Sljedeći dan njegovom zahtjevu udovoljava direktor centralnog vojno-istražnog zatvora Stanko Božić, nakon razgovora s Berislavom Pušićem, tadašnjim šefom Ureda za razmjenu zarobljenika, kojem je u Hagu potvrđena presuda od deset godina zatvora.

Bilo bi zanimljivo ovdašnjoj javnosti čitati o tom periodu njegovog životnog puta jer osim ovog faksimila koji mediji objavljuju doktor Čović sigurno ima više u svom posjedu. 

Sve nas koji još nismo pročitali njegova četiri toma "Iznad crte" živo zanima da li je pisao i o najmanje 15 krivičnih prijava podnesenih protiv njega, o tome kako se fajl sa inkriminirajućom dokumentacijom izgubio na putu od Kantonalnog suda Sarajevo do Suda BiH, o tome kako je dočekivao osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića u Busovači, zašto ga ne zanimaju Hrvati u bh. entitetu Republika Srpska, zašto je odšutio presude ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, koji su naređivali da se ubijaju i etnički očiste Hrvati iz RS-a..., kako se obogatio, kako mu je punac toliko bogat... 

Četiri knjige sadrže oko 3.000 stranica. Prva je posvećena evropskom putu BiH i uključuje Čovićeve govore u protekle dvije decenije. Druga knjiga govori o njegovim susretima s vjerskim velikodostojnicima, dok treća obuhvaća intervjue i medijske nastupe. Četvrta je fokusirana na susrete koje je Čović imao sa svjetskim liderima. 

Prije Sarajeva, Čović je svoje knjige početkom ovog mjeseca promovirao u Splitu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.