open-navfaktor-logo
search
Počeo Izborni Sabor
Čović: Očuvat ćemo osnovna načela HDZ-a i ostati lider u predvođenju politike ka europskom putu
Zasjedanje 14. izbornoga Sabora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) počeo je u subotu u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Oko 570 izaslanika birat će novo vodstvo HDZ-a BiH na mandat od četiri godine.
06.05.2023. u 12:25
get url
text
Izborni sabor HDZBiH

Izaslanici će tako birati predsjednika HDZ-a BiH, zamjenika predsjednika, pet dopredsjednika i deset članova Predsjedništva.

Uoči zasjedanja XIV. izbornoga Sabora, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je sigurno kako će Sabor dati jednu novu dimenziju kada je u pitanju kadrovska politika i poruke koje će poslati.

 - Vidjet ćemo koliko će kandidata biti na samom Saboru, a želim da on (Sabor) prođe u duhu kakav pripada HDZ-u i nama koji organiziraju politiku Hrvata u BiH. Siguran sam da ćemo dati jednu novu dimenziju kroz ovaj Sabor kada je u pitanju kadrovska politika i poruke koje ćemo poslati – izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

On je uvjerenja da će se čuvati osnovna načela stranke.

- I danas ćemo čuvati ono ključno načelo, naš narod, našu domovinu prije svega. Europski put nema alternativu kao takvu, želimo brzo i pragmatično djelovati i praviti reforme kako bi u narednih par mjeseci stvorili ambijent da se drugačije možemo kontaktirati i komunicirati s Europskom unijom, a to znači da se uključimo u sve aktivnosti EU u koje su se danas uključili svi oni partneri koji su ili već članice ili su u nekom koraku približavanja. Uvjeren sam da će taj novi pristup HDZ-a BiH u iduće četiri godine i dalje od HDZ-a tvoriti lidera u predvođenju politike ka europskom putu, unutarnje stabilnosti, reda i dogovaranja – istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH.

Dragan Čović će na Saboru izvjestiti izaslanike o učinjenim aktivnostima u mandatnom razdoblju 2019. - 2023. godine.

Saborski izaslanici razmatrat će, te izglasati Statut, zatim Poslovnik i Program HDZ-a BiH. Također, na Saboru će se izabrati i novi članovi Središnjeg odbora HDZ BiH kao i članovi Nadzornog odbora HDZ BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.