open-navfaktor-logo
search
Kontra "Osmorke"
Čović zadovoljan: Schmidt je uradio ono što je trebao, ne vidim razloga da dodatno intervenira
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nije želio komentirati izjave drugih bh. političara kazavši kako su "to kolege s kojima sam radio i da svako ima svoje viđenje".
09.02.2023. u 17:11
get url
text

- Politički život je takav, na izborima se to provjeri, iskomunicira, iza toga se pravi vlast. Mi ćemo, kao i Vijeće ministara, napraviti i Vladu Federacije uskoro, kao što smo definirali Posavsku vladu. Idemo raditi dalje. Želim svakome dobro zdravlje i mudrosti u vođenju političkog života za dobro onih koje oni predstavljaju. Ja se trudim da u ime hrvatskog naroda radim to najbolje za hrvatski narod - rekao je Čović.

Čović je prokomentirao i pozive stranaka "Osmorke" da kod uspostave vlasti u Federaciji visoki predstavnik Christian Schmidt dodatno intervenira.

- Ne vidim nijednog razloga. Mislim da je visoki predstavnik intervencijama uradio ono što je trebao. Mi ćemo vjerovatno u naredna dva dana imati predsjednicu Federacije i dva zamjenika koji će imati mandatara. Ići će se u uspostavu Vlade. Ne vidim nijednog razloga da bilo ko intervenira - rekao je Čović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.