open-navfaktor-logo
search
Sumnja na PCR test
Da li je Đoković prevario Australce: Porodica prekinula presicu nakon neugodnog pitanja
Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, posljednjih dana glavna je tema svjetskih medija.
10.01.2022. u 16:43
get url
text

Prije svega zbog problema sa ulaskom u Australiju, s obzirom na to da mu je prošle sedmice uskraćena viza i da je prebačen u imigracijski hotel.

VEZANI TEKST - Sud presudio u korist Đokovića, čeka se konačna odluka Ministarstva migracija

U međuvremenu je njegov pravni tim uputio žalbu, održano je suđenje, a Đoković je dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti, te mu je odobrena viza. No, to ne znači da će nastupiti na Australian Openu.

U Australiji se nastavlja drama oko Đokovića i pitanja hoće li ga tamošnje vlasti deportovati iz zemlje.

Đoković nije vakcinisan (vakcinisani sa dvije doze mogu ući u Australiju bez problema), ali je dostavio dokument u kojem traži izuzeće (PCR test koji potvrđuje da je 16. decembra bio pozitivan na koronavirus).

Novinar Ben Rothenberg na Twitteru je objavio Đokovićev pozitivni PCR test koji je teniser dostavio australskom sudu kako bi potvrdio da ispunjava uvjete za dobivanje vize. Test pokazuje kako je uzorak za testiranje uzet oko 13 sati, a da je pozitivan rezultat Đokoviću uručen sedam sati kasnije.

Novak je 17. decembra bez maske prisustvovao na dva društvena događaja (druženje sa mladim teniserima i promocija poštanske marke u njegovu čast).

Rothenberg se pobrinuo da sve bude još sumnjivije. Na Twitteru je objavio skeniran QR kod Đokovićevog PCR testa, a web stranicu na koju vodi "kod" pokazivala je da je test negativan, a ne pozitivan.

Nedugo potom Rothenberg je objavio kako na istoj web stranici sada pokazuje da je test pozitivan.

Da je Đokovićev PCR test sumnjiv potvrđuje još jedna stvar. Na današnjoj presici u Beogradu, njegova porodica prekinula je obraćanje javnosti nakon "neugodnog pitanja" o testu.

Jedna strana novinarka pitala je šta se dogodilo kada je 16. decembra Đoković saznao da je pozitivan, kao što se navodi u njegovoj odbrani, a mediji su ovih dana objavili brojne dokaze da je nakon tog PCR testa svugdje hodao bez ikakvih mjera zaštite... No, porodica je u tom trenutku prekinula press konferenciju. Otac Srđan je na to promrljao "neka pitaju sudiju", a onda je riječ uzeo Đorđe Đoković.

- Presica je završena - poručio je Novakov brat.

Ministar za imigraciju Alex Hawke i dalje može donijeti odluku o oduzimanju vize Novaku Đokoviću i deportovati ga iz Australije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.