open-navfaktor-logo
search
Mrkobrada ga ne pominje
Da li je ovo poruka kako je Vladan Kovačević prekrižen za Zmajeve?
Da li je Vladan Kovačević, nekadašnji čuvar mreže Sarajeva, a sada golman poljskog Rakowa izgubljen za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegoine?
23.01.2023. u 20:40
get url
text

Ako slušamo Sinišu Mrkobradu, trenera golmana Zmajeva, teško je vjerovati da će sjajni čuvar mreže u budućnosti ponovo obući dres bh. tima (branio za mladu reprezentaciju naše zemlje, ali nikada nije zaigrao za A tim).

- Prateći formu Šehića i momaka koji su iznijeli posljednja dva-tri ciklusa kvalifikacija, tu su bili i Vasilj i Pirić, mislim da su golmani bili bolji dio tima. Mislim da tu BiH neće imati problema, tu je i mali Zovko koji je trenutno član Spezije i nastupa u Serie A. Imamo Omeragića koji brani za Servette, ima tu još momaka koji brane po Austriji i zemljama zapadne Evrope koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine i mislim da BiH neće imati problema na toj poziciji - rekao je Mrkobrada za Mondo, ali nije izgovorio ime Vladana Kovačevića, golmana Rakowa.

Kovačević se u maju prošle godine nije odazvao na poziv selektora Ivayla Peteva, pred utakmice Lige nacija. Tada smo čuli dvije različite priče. Tadašnji selektor Petev kazao je kako se Kovačević ne javlja na telefon.

VEZANI TEKST - Menadžer priča jedno, Petev drugo: Da li je Kovačević "poželio uspjeh" Zmajevima jer se nada pozivu iz Srbije?

- Od svih pozvanih jedino Vladan Kovačević nije tu. Ne znam zbog čega, nije mi se javio. Svako stoji iza svoje odluke - rekao je Petev.

Uslijedio je odgovor iz Kovačevićeve agencije, a menadžer bivšeg golmana Bordo tima tvrdi kako se mladi golman nije ni trebao naći na spisku.

- Pošto našu struku shvatamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informisali Vicu Zeljkovića, predsjednika Fudbalskog saveza BiH, kao i selektora Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine - poručio je menadžer uz opasku kako je "Vladan prirodni Srbin", da bi mu poziv iz Beograda bio nagrada, ali da tada nije stigao na njegovu adresu.

Osim što je čudno da su iz agencije informisali predsjednika Saveza da se Kovačević ne želi odazvati na poziv, simptomatična je poruka sa kraja saopćenja, u kojoj golman Rakowa i njegova agencija "reprezentaciji BiH žele puno uspjeha u budućnosti".

VEZANI TEKST - Propada transfer Kovačevića? Poljacima malo 5,5 miliona eura, žele duplo više

Nakon toga Kovačević više nije dobio ni jedan poziv Peteva, ali je za njega "preko noći" interes pokazala Srbija. Nedavno je dobio poziv Dragana Stojkovića Piksija za turneju u Sjedinjene Američke Države, ali mu Rakow nije dozvolio da se odazove jer to nije zvanični termin.

Možda u martu, na startu kvalifikacija za EURO 2024 dobijemo konačan odgovor...

A dok dilema bude riješena mediji navode kako bi Kovačević mogao promijeniti sredinu i iz Rakowa preseliti u Montpellier za oko 10 miliona KM. Mogući transfer s nestrpljenjem prate i u FK Sarajevo, jer imaju 15 posto od ovog transfera. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.