open-navfaktor-logo
search
Odgovorio na optužbe
Đajić: UKC RS-a koristi isti kisik kao i svjetski zdravstveni centri
Generalni direktor UKC-a RS-a Vlado Đajić komentarisao je danas optužbe koje je iznio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković da je ovoj zdravstenoj ustanovi isporučivan tehničko-industrijski, a ne medicinski kisik, a zbog čega je danas podnio i krivične prijave.
24.09.2021. u 14:53
get url
text

VEZANI TEKST - Stanivuković iznio teške optužbe: UKC-u RS-a isporučivan industrijski, a ne medicinski kisik

Đajić tvrdi da se u UKC-u RS-a u Banjoj Luci koristi kisik kao u svjetskim zdravstvenim centrima.

- Odgovorno tvrdim da ono što se daje pacijentima u UKC-u RS-a je isti kisik koji se upotrebljava u svim bolnicama u Evropi i regionu. Takav isti se upotrebljava od kada postoji UKC. Kada smo raspisivali tender, dobili smo rješenje od naše agencije da ponuđač ima rješenje da se bavi proizvodnjom i prometom medicinskog kisika. Svi naši pacijenti ga primaju i ovdje je izliječeno hiljade pacijenata sa takvim kisikom -  rekao je Đajić.

Podvukao je da nema razloga za strah pacijenata i njihovih porodica, a komentarišući Stanivukovićeve prijave, izjavio je da se on bavi samo ličnom promocijom.

- On širi paniku i plaši naše pacijente da će se ugušiti ako primaju naš kisik, plaši njihovu rodbinu, to je strašno i za tužbe - izjavio  je Đajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.