Damir Krupaljia, direktor KK Bosna Royal: Uspješno okončan slučaj Vučurović

Objavljeno: 11.01.17 u 13:16

Ovo je pozitivna stvar, ali nije kraj priče. Nažalost imamo još mnogo problema, riješili smo ovaj akutni pred FIBA-om, jer nam je prijetila zabrana takmičenja, rekao je Krupalija.

 

Damir Krupalija, direktor KK Bosna Royal FOTO: ANADOLIJA
Damir Krupalija, direktor KK Bosna Royal FOTO: ANADOLIJA

- Kompletan slučaj Vučurović je sinoć oko 17 sati u potpunosti završen i papirološki. Dogovor koji smo postigli sa Nikolom Vučurovićem prije nekih mjesec dana je ispoštovan do kraja i dobili smo njegovu notarski ovjerenu izjavu da povlači tužbu pred FIBA-inim tribunalom tako da više nemamo taj problem. Nadam se da će u narednih nekoliko dana sve suspenzije vezane za ovaj slučaj biti skinute, kako bi mogli nastaviti dalje - rekao je Krupalija i dodao:

- Ovo je pozitivna stvar, ali nije kraj priče. Nažalost imamo još mnogo problema, riješili smo ovaj akutni pred FIBA-om, jer nam je prijetila zabrana takmičenja. Drugi slučajevi su pred opštinskim i kantonalnim sudovima i radimo na tome da sa svim tim ljudima obavimo razgovore kako bi ih upoznali s tim kakva je situacija, te da u nekom narednom periodu s njima pokušamo napraviti vansudske nagodbe. To bi nam osiguralo da možemo krenuti dalje do ostvarenja našeg glavnog cilja, a to je deblokada KK Bosna, kako bi se klub mogao takmičiti pod izvornim imenom i bez ikakvih prepreka za njegov razvoj. Dakle, ovo je pozitivna stvar, ali s tim ništa nije završeno, jer ćemo finansijski osjetiti udar.

Krupalija je naglasio da je naredni prioritet rukovodstva kluba finansijska stabilizacija za ovu sezonu. S obzirom da je novac planiran za takmičarsku sezonu otišao na rješavanje slučaja Vučurović, sada će biti neophodno pokriti finansijske rupe koje su nastale u budžetu.

Dušan Gvozdić, trener košarkaša Bosne istakao je da njegov tim u subotu čeka jako težak ispit protiv Kaknja, koji je po njemu jako neugodan rival.

- Najviše problema nam stvara zdravstveni bilten koji je dosta loš, jer je i igrače i stručni štab zahvatio stomačni virus. Na treningu nas je jako malo, ali se nadamo da će nas sve to proći u narednih nekoliko dana. Velika je želja među igračima da se ta utakmica odigra i da pružimo što bolju partiju. U prvom dijelu sezone smo odigrali dobro, izuzev dva teška poraza, ali se nadam da više nećemo praviti takve greške. U pozitivnom smo ritmu, i ono što smo zacrtali na početku radimo i sada, a to je da odigramo što bolje. Gdje će nas to odvesti vidjet ćemo - kazao je Gvozdić.

Susret sa Kaknjom neće se igrati u dvorani "Mirza Delibašić", kao što je planirano, jer zbog jako niskih temperatura nemoguće je osigurati normalne uslove za održavanje utakmice. Zato je susret prebačen u malu dvoranu i igraće se u subotu sa početkom u 18 sati. Iz Bosne su pozvali navijače da dođu i podrže ih, te im na taj način pomognu da spase klub. Studenti su nakon deset odigranih utakmica Lige 10 BiH na vrhu tabele sa 18 bodova, dva više od Zrinjskog i Kaknja, koji imaju po utakmicu manje.