Predsjedavajući Zastupničkog doma Denis Zvizdić konstatovao je da je prisutan 21 zastupnik, a potrebna su 22 za rad.

VEZANI TEKST - Zastupnici HDZ-a bojkotuju današnju sjednicu Parlamenta BiH

- Još nemamo kvorum. Dajem pauzu do 13 sati tokom ćemo koje vidjeti da li je moguće osigurati kvorum - dodao je Zvizdić.

Uoči sjednice je Klub zastupnika HDZ-a BiH uputio pismo kolegama u kojem obavještavaju da su odlučili ne prisustvovati današnjoj hitnoj sjednici Zastupničkog doma.

Kako se moglo vidjeti, u sali nisu bili ni zastupnici stranaka iz bh. entiteta RS.

Zvizdić je sazvao hitnu sjednicu kako bi bio obavljen i drugi, konačni krug glasanja o 58 akata iz proteklog perioda.

Na dnevnom redu su se tako našli, između ostalog, amandmani na budžet za 2021. godinu pa i sam budžet institucija BiH za prošlu godinu, izmjene i dopune Zakona o akcizama koje je predložilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine prošle godine, prijedlog zastupnika SDA Adila Osmanovića da u dnevni red sjednice iz prošle godine bude uvrštena tačka pod nazivom "Aktuelna politička i sigurnosna situacija u BiH nakon unilateralnog pokušaja NSRS-a da prenese (otme) nadležnosti države Bosne i Hercegovine na entitet RS"...

Osim ovoga, za hitnu sjednicu su kao tačke predloženi još zastupanje prijedloga Zastupničkog doma pred Domom naroda, te informacija Upravnog odbora Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine o posljedicama finansijske blokade BHRT-a.