Četvrtak, 28.10.2021.
h

Davor Sučić za Faktor: "Nije to" pjevam samo na etnički čistim teritorijama

Popularni sarajevski bend "Zabranjeno pušenje" prošle sedmice publiku je obradovao spotom za pjesmu "Nova godina".

Produkciju i režiju spota potpisuje Nikola Blagojević, a u spotu se, osim članova grupe, pojavljuju glumica Nadine Mičić koja je, uz Bojanu Gregorić Vejzović, glavna protagonistica spota. 

- Pjesma je autobiografska. To je jedan moj događaj kada sam ostao bez cure 30. decembra. Uvijek mlađim generacijama savjetujem da nikada ne raskidaju sa curom pred zimu, i bez obzira kakva je, da je uvijek probaju sačuvati dok dođe ljeto. Nažalost meni to tada nije uspjelo, bio sam u šetnji gradom, među svim tim euforičnim ljudima koji te zovu na veselje, proslavu, a ti nisi nimalo raspoložen za slavlje. Spot za "Novu godinu" za tri dana ima više od 40.000 pregledao što je fin rezultat, pogotovo jer sada svi izbacuju videozapise i pjesme - kaže na početku razgovora Davor Sučić, alias Sejo Sexon. 

Singl bi trebao najaviti izlazak njihovog novog albuma, čiji je radni naslov "Šok i nevjerica", a na tržištu bi se trebao pojaviti u maju naredne godine. 

- CD privodimo kraju. Pjesma je najbolje napredovala i zbog naziva smo odlučili da je publici predstavimo krajem godine. Na albumu, čiji je radni naslov "Šok i nevjerica", trebalo bi biti 11 pjesama. To je kao jedan dobar nogometni tim, kao što j trenutno Željezničar predvođen Admirom Adžemom. Pripremamo iznenađenja, ali neka to ostane tajna za našu vjernu publiku. NA albumu radimo već tri godine i navjerovatnije u martu ćemo objaviti još jedan singl - nastavlja lider "Zabranjenog pušenja". 

Navijačka grupa FK Željezničar, "The Maniacs", prošle sedmice proslavila je svoj 30. rođendan, a specijalni gost bio je Sučić koji je tom priliko izveo i pjesmu "Nije to" (Čuva Bog Želju svog). 

- Nije malo 30 godina. Fino smo se lijepo okupili i družili i na najbolji način obilježili jubilej. Ovo je jedino mjesto gdje mogu da sviram pjesmu "Nije to", a da ne izazovem međunacionalne i religijeske netrpeljivosti. Par puta sam probao da je pjevam na koncertima, ali odmah krene naguravanje i vidio sam da je ta pjesma rizična za multikulturalna društva. Zato je pjevam na etnički čistim teritorijama, odnosno među navijačima Željezničara. Drago mi je zbog posljednjih uspjeha našeg Želje. Naša mladost pruža odlične partije. Ne pada iver daleko od klade i ne mogu ovi malci biti loši kada imaju takve uzore – kaže Sejo Sexon. 

U narednom periodu "Zabranjeno pušenje" nastupat će u Puli, Ljubljani, a za Novu godinu u Biogradu na moru. 

- Bosanci i Hercegovci, koji za Novu godinu planiraju do Makarske, neka produže do mora da provedu ulazak u 2018. godinu uz naše hitove – kaže na kraju Sučić. 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh