open-navfaktor-logo
search
Hasanov sin
Dedo najavio, unuk potvrdio: Nick Salihamidžić bi rado obukao dres BiH
Nick Salihadmidžić, sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine i sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, uspješno nastupa za juniorski sastav njemačkog velikana.
27.08.2020. u 11:33
get url
text

Salihamidžić mlađi koji igra na poziciji desnog beka u budućnosti bi mogao birati između tri selekcije. Otac mu je rođen u Bosni i Hercegovini, majka u Španiji, a on u Njemačkoj.

Ipak, za portal Reprezentacija.ba junior Bayerna, koji je nedavno na društvenim mreža objavio fotografiju u dresu Zmajeva, kaže da bi lako odlučio za koji tim će igrati.

VEZANI TEKST - Otac sportskog direktora Bayerna za Faktor: Braco mi je rekao da pozdravim sve u BiH, koji ga vole i ne vole

- Bila bi velika čast i sto posto bih prihvatio poziv da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. BiH je dio mene i moje porodice i osim što bih predstavljao državu, bila bi mi posebna čast da kroz to predstavljam i sve ono što znači moja porodica. Dakle, da precizno odgovorim - prihvatio bih odmah poziv u U-18 i U-19 reprezentaciju BiH i pokušao nastaviti tamo gdje je stao moj otac - kazao je Nick Salihadmižić, koji je priznao da su njegov nana i dedo koji žive u Jablanici najveća veza sa zemljom u kojoj je rođen njegov otac.

O unuku Nicku nedavno je za Faktor govorio i njegov dedo Ahmed Salihamidžić. Iako je tema bio sin Hasan, najstariji Salihadmižić je najavio kako bi unuk rado obukao dres BiH.

- Unuk je zauzeo svoje mjesto uz desnu aut liniju, gdje igra na pozicijama krila i beka. Vjerujem da bi Nick rado igrao za Bosnu i Hercegovinu. Braco je dosta realan i zna da unuk ima perspektivu, ali ne želi da išta potencira. Imaju skauti FSBiH pa neka pogledaju ako im je zanimljiv. Niko nikoga ne treba da gura i to Hasan uvijek ističe - rekao je Ahmed, čiju je pretpostavku danas potvrdio unuk Nick.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.