open-navfaktor-logo
search
Dvodnevni program
Delegirane sudije za 15. kolo PLBiH, tuzlanski derbi u neobičnom terminu
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine delegirao je službena lica za predstojeće mečeve 15. kola Premijer lige.
20.10.2022. u 13:33
get url
text

Četiri susreta igraju se u subotu, a dva u nedjelju. U subotu od 14.30 sati igraju Leotar - Široki Brijeg i Igman Borac.

Utakmicu u Trebinju sudi Dražen Marić, a meč neće biti u direktnom TV prijenosu, dok duel iz Doboja kod Kaknja prenosi Arena Sport. Za glavnog sudiju delegiran je Dragan Kesić.

Dva meča zakazana su za 17 sati. Derbi na Grbavici između Želje i Veleža pripao je Frani Jeliću iz Širokog Brijega, a direktan prijenos je na MY TV. Utakmicu Zrinjski - Sloga sudi Mirza Kazlagić, uz prijenos na Areni Sport.

U neobičnom terminu u nedjelju (13 sati) uz prijenos na Areni Sport snage će odmjeriti tuzlanski rivali Sloboda i Tuzla City. Zbog rekonstrukcije terena na Tušnju utakmica se igra u Banovićima. Pravdu će dijeliti Luka Bilbija.

Zavjesu na 15. kolo susretom od 14.30 sati na stadionu Mokri dolac spustit će Posušje i Sarajevo, koje je nakon bruke u Kupu i eliminacije od trećeligaša Čelika ostalo bez šefa struke Feđe Dudiča. Ermin Sivac vodit će okršaj u Posušju, a prijenos će realizirati MY TV.

Zrinjski i Široki Brijeg predvode tabelu. Hercegovački rivali imaju po 28 bodova, a aktuelni prvak BiH ima i meč manje. Na začelju su Sloboda i Leotar sa po 12 osvojenih bodova u dosadašnjih 14 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.