Srijeda, 10.08.2022.
h

Detalji hapšenja u Sarajevu: Plaćene ubice pale nakon dojave građana

Marko Gojković iz Bara i Čaba Der iz Subotice, koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili prošle sedmice, a za koje se sumnja da su pripremali likvidaciju jedne osobe, uhvaćeni su zahvaljujući dojavi građana, saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi.

Njih je kako saznajemo, policiji prijavila stanarka zgrade na Trgu heroja u naselju Hrasno.

Ona je, naime, oko 9 sati ujutro, pozvala policiju i kazala da je primijetila kako se dvije njoj nepoznate osobe već dva dana "vrte oko zgrade", a njihovo ponašanje joj se učinilo sumnjivim.

Kada je policija došla u naselje Hrasno da provjeri navode ove prijave, jedan od muškaraca prišao je grupi starijih ljudi i stavio ruku na rame jednom od njih, pretvarajući se da razgovara s njim, ali je "pročitan" i policajci su ga oborili na zemlju i uhapsili. Drugi se dao u trk, ali su i njega policajci sustigli i oborili na zemlju.

Kod obojice su, kako saznajemo, prilikom hapšenja pronađeni pištolji s prigušivačima i to sa metkom u cijevi, kao i 4.000 eura. Policija sumnja da su se u ovom naselju vjerovatno i krili u nekom od stanova.

Razlog zbog kojeg se ovaj naoružani dvojac obreo u Sarajevu, predmet je intenzivne istrage koja je u toku. Prilikom ispitivanja u policiji, uhapšeni su kazali da im je navodno plaćeno da ubiju muškarca iz Novog Sarajeva, ali ime navodnog nalogodavca nisu otkrili. Policija provjerava i ove navode, ne isključujući mogućnost da su dali lažni iskaz kako bi "zavarali trag". 

VEZANI TEKST - Plaćenici iz Srbije i Crne Gore pripremali likvidaciju u Sarajevu?

U međuvremenu, sarajevski Općinski sud im je na prijedlog Tužilaštva KS odredio jednomjesečni pritvor zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh