Dileru određen pritvor: U stanu, autu i vikendici držao 1,7 kilograma spida

Objavljeno: 20.03.17 u 12:23 Autor: B. P.

Općinski sud u Banovićima odredio je jednomjesečni pritvor 38-godišnjem Almiru Hasikiću iz Banovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli, FOTO: ARHIV
Kantonalno tužilaštvo u Tuzli, FOTO: ARHIV

Policajci Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Tuzlanskog kantona, 16. marta su zajedno sa policijom iz Banovića pretresli stan, automobil i vikendicu koje koristi Hasikić. 

Tom prilikom pronađen je veći broj paketa u kojima je bilo oko kilogram i 700 grama spida, a za koji se sumnja da je nabavljen i pripremljen za prodaju, te digitalna vaga. 

Pretresi su obavljeni na osnovu naredbe Općinskog suda u Banovićima. 

Hasikić je nakon pretresa uhapšen, te priveden na ispitivanje, dok je pronađena droga vještačena. 

- Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog - navedeno je iz tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva. 

Hasikića je, inače, banjalučki Okružni sud u novembru 2011. godine osudio na tri godine zatvora zbog trgovine heroinom i marihuanom. On je godinu ranije uhapšen u policijskoj akciji naziva "Hit", kada je zaplijenjeno više od tri kilograma heroina, kilogram skanka, 160 tableta ekstazija, novac i veća količina oružja i municije.