Utorak, 27.07.2021.
h

Direktorica Pozorišta mladih Lejla Panjeta: Na "Malom princu" očekujemo i one koji misle da su odrasli

Pozorište mladih Sarajevo za svoju najmlađu publiku priprema novu predstavu. U pitanju je popularno djelo francuskog pilota Antoinea de Sainta-Exuperyja iz 1943. godine - "Mali princ", u adaptaciji i režiji Slobodana Perišića. 

Scenografija i muzika povjerena je Marku Bilbiji, kostimografija Nardi Nikšić. Dobro znane likove utjelovit će Mario Drmać, Alma Merunka, Edhem Husić, Edin Avdagić i Aldin Tucić. Premijera predstave planirana je sredinom novembra na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo.

- Nakon više od sedamdeset godina od prvog izdanja "Malog princa", ovaj poetski klasik o ljubavi, apsurdnosti života, prijateljstvu, samoći i odrastanju, postao je jedna od najčitanijih knjiga, koja je prevedena na sve jezike svijeta i štampana u stotinama hiljada primjeraka. Pozorište mladih Sarajevo dio je ove internacionalane žudnje za očuvanjenjem naše dječije potrebe za priznanjem logike koja vlada u našoj mašti i koja nas može podstaći da budemo bolji ljudi. Ovo je predstava za djecu na kojoj u publici očekujemo one koji misle da su odrasli – najavljuje direktorica Pozorišta mladih Sarajevo, Lejla Panjeta.

O svojoj rediteljskoj adaptaciji poznatog klasika, Slobodan Perišić, je kazao da će "Mali princ biti jedna meaforična bajka u deset slika sa elementima mjuzikla. Priča u kojoj se sudaraju dva svijeta, svijet odraslih i svijet malih sanjara".

- "Mali princ" govori o svim manama odrastanja, ali i o važnosti dječijih snova - naglasio je.  

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh