Direktorica Stručne službe AMUS-a: Šta mi je Dino Merlin rekao prije nego će dati ostavku

objavljeno: 10.05.2018. u 08:37

Edin Dervišhalidović podnio je sinoć na redovnoj Skupštini neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) i u narednom periodu tu funkciju obavljat će Mladen Matović, potpredsjednik ove organizacije.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Lejla Trnčić, direktorica Stručne službe AMUS-a. 

- Mladen Matović kao potpredsjednik mijenja predsjednika i on odlučuje kada će biti zakazana nova skupština. Upravni i Nadzorni odbor i svi organi udruženja nastavljaju dalje sa radom, a na novoj Skupštini birat će se samo predsjednik Skupštine i sedmi član Upravnog odbora, na mjestu na kojem je bio Almir Ajanović. Predsjednik je i ranije govorio da nema vremena zbog privatnih stvari da se posveti angažmanu u AMUS-u i rekao je da to mora prepustiti nekom drugom. Prije nego što će dati ostavku prišao mi je i prekao: Lejla, izvinite, ja ne mogu dalje. Ovo je izuzetno važan momenat za AMUS, i bitno je da se on održi i nastavi dalje raditi – rekla je za Faktor Lejla Trnčić. 

Na Skupštini AMUS-a neprijatne stvari doživjeli su predstavnici Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine.

- Nakon što je Skupština izgubila kvorum mi smo je napustili. Napali su nas i krivili Institut za novonastalu situaciju. AMUS kada bude imao kvorum treba izabrati novog predsjednika i nastaviti sa radom – kazao je za Faktor Boris Sesar, sekretar Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine.