open-navfaktor-logo
search
Prekid kod rezultata 2:0
Divljanje u Širokom Brijegu: Čataković i Dupovac pogođeni s tribina, fudbaleri Sarajeva odbili završiti utakmicu
Duel 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva prekinut je u 86. minuti kod rezultata 2:0 za Širokobriježane, a nakon što su navijači domaćih predmetima s tribina pogodili fudbalere Sarajeva Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca.
14.05.2022. u 19:08
get url
text

Sarajevo je bolje krenulo u duel i u uvodnim minutama imalo dvije kolosalne šanse. Oba puta prijetio je Dal Varešanović, ali nije uspio pogoditi. Prvi put se Varešanović našao u šansi u 10. minuti kada ga je proigrao Kapić. Nedostajala je preciznija završnica, lopta je otišla tik pored stative. U 16. minuti Varešanović je s pet metara promašio skoro pa nemoguće nakon ubacivanja Pidre.

Široki Brijeg svoju prvu priliku iskoristio je u 52. minuti. Vukoja je matirao Dizdarevića. Ikić je centirao, a Vukoja bio najbolji u skoku i doveo domaće u prednost.

Moglo je Sarajevo izjednačiti u 76. minuti, ali je Široki bio miljenik sreće. Čataković je sjajno opalio iz slobodnog udarca, a lopta je pogodila mjesto gdje se spajaju stativa i prečka.

U 82. minuti stvari na Pecari su završene. Mujan je postigao drugi pogodak za domaće.

Pet minuta kasnije divljaštvo na Pecari. S tribina je predmetom pogođen Hamza Čataković, koji je ostao ležati, a ubrzo i Amer Dupovac. Nakon kraće pauze sudija Zoran Grbić poslao je igrače  u svlačionicu.

Nakon kraće pauze i "kriznog zasjedanja" igrači Širokog vratili su se na teren, a fudbaleri Sarajeva su to odbili, tako da je meč prekinut.

U drugoj utakmici od 17 sati Velež je nadigrao Tuzla City.

Velež je napravio odličnu uvertiru pred finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercgovine. Rođeni su pred svojim navijačima slavili protiv Tuzla Cityja sa 1:0. Gol odluke postigao je Nermin Haskić u 59. minuti, tri minute poslije ulaska u igru.

Veležu je ovo 12. pobjeda i peti je na tabeli, a Tuzla Cityju peti poraz. Tuzaci su u prošlom kolu osigurali izlazak na euroscenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.