Četvrtak, 01.06.2023.
h

Djevojčicu pretukli u školi jer je muslimanka

Školske drugarice pretukle su 14-godišnju djevojčicu na Floridi. Snimak tuče objavio je na Facebooku žrtvin otac, koji je naveo da su njegovu kćerku maltretirali zbog religije. Policija trenutno istražuje slučaj, prenose mediji.

Učenicu u srednjoj školi, prema očevim riječima, već duže vrijeme nekoliko "drugarica" maltretira zato što je muslimanka. Kada je s njima htjela popričati, one su je pretukle.

Na snimku se vidi napad koji je izvelo nekoliko njenih školskih kolegica. Djevojčicu su čupale za kosu, udarale pesnicama po licu i glavi i šutirale, dok su ostali stajali okolo i sve snimali.

- Ima modrice po licu, jedno oko joj je crno, na vratu tragove noktiju, a po cijeloj glavi ima otekline – kazao je njen otac.

Njena majka je pozvala policiju i podnijela prijavu protiv djevojčica koje su napale njenu kćerku, a otac je izjavio da su tinejdžerke njegovu kćerku zvale teroristkinjom.

Vijeće za američko-islamske odnose osudilo je napad na djevojčicu navodeći pri tome da primaju sve veći broj prijava incidenata u školama protiv muslimanske omladine.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh