Dževad Šećerbegović, direktor JU Gradski stadion Tušanj, potvrdio je za Faktor da se na ovu temu uveliko razgovora.

Već dotrajali travnjak na Tušnju zamijenio bi teren s hibridnom travom, po uzoru na Grbavicu, a imao bi ugrađene i grijače.

- Radovi bi mogli početi po okončanju ove sezone, trajali bi oko dva mjeseca, a investicija bi koštala od 1,2 do 1,4 miliona maraka - rekao je Šećerbegović.

U budžetu grada Tuzla za ovu namjenu izdvojeno je 400.000 KM, a u poslu bi sudjelovao i Tuzla City, koji uz Slobodu koristi usluge stadiona.

- Zahvalio bih se se gradonačelniku i svim vijećnicima što su prepoznali ovaj projekat - rekao je Azmir Husić, prvi čovjek Tuzla Cityja.

On je istaknuo da će Tuzla City učestvovati u rekonstrukciji Tušnja i da se traže partneri poput Vlade Tuzlanskog kantona i Fudbalskog saveza BiH i da će prema njima ići zahtjevi za pomoć.

- U pregovorima s jednom firmom s kojom sarađujem već smo uštedjeli oko 200.000 eura. Takav travnjak košta minimalno 1,8 miliona maraka, a mi bismo ga mogli uraditi za 1,2 do 1,4 miliona maraka - rekao je Husić i dodao da bi trava stigla iz Nizozemske.

On je dodao postoji volja grada Tuzla i Tuzla Cityja i da bi se ugovor zbog specifičnosti posla trebao potpisati u narednih desetak dana i u tom slučaju radovi bi krenuli u maju. Ako u tom vremenskom okviru ne bude potpisa, dodaje Husić, Tušanj će ostati u stanju u kakvom se trenutno nalazi.