Doboj: U kući uzgajao marihuanu, pronađeni i spid i municija

Objavljeno: 20.04.17 u 15:46

Policija iz Doboja pretresla je kuću i pomoćne objekte koje u tom gradu koristi S. N., prilikom čega je pronađena i oduzeta opojna droga, indijska konoplja, te municija.

U kući uzgajao konoplju     FOTO: PU DOBOJ
U kući uzgajao konoplju FOTO: PU DOBOJ

Prilikom pretresa kuće pronađen je i oduzet novčanik u kojem su se nalazila tri smotuljka od aluminijske folije u kojim se nalazio bijeli prah, najvjerovatnije spid, ukupne težine 3,43 grama. Policajci su pronašli i plastičnu ampulu u kojoj se nalazilo više sjemenki indijske konoplje, te dvije originalno upakovane tablete medicinske droge, saopćeno je danas iz PU Doboj.

Pronađeno je i oduzeto i sedam stabljika indijske konoplje visine 14-50 cm, kao i ostaci sasušene marihuane, težine 2 grama.
Također su pronađeni i izuzeti predmeti koji mogu poslužiti za konzumiranje droge, okvir za automatsku pušku sa 30 pripadajućih metaka, metak za vojnu pušku i dva patrona za lovačku pušku.

- Nad S. N. je izvršena kriminalistička obrada. Po dokumentovanju Okružnom javnom tužilaštvu protiv S. N. bit će podnesen izvještaj o počinjenom kriivčnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - kazali su u dobojskoj policiji.

Dodali su da su spomenute aktivnosti provedene uz saglasnost dobojskog Okružnog tužilaštva, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da spomenuta osoba uzgaja indijsku konoplju i poizvodi opojnu drogu.