Dobra vijest za fanove: "Flash" i još šest serija dobija nove nastavke

Objavljeno: 10.01.17 u 08:02

Sedam hit serija koje se nalaze pod vlasništvom televizijske mreže The CW imat će svoje nastavke. Radi se o stripovskim franšizama: "Arrow", "Legends of Tomorrow", "Flash", "Supergirl", "Djevica Jane", "Crazy Ex-Girlfriend" i "Lovci na natprirodno". Serija "Constantine" snimat će se kao animirana.

Predsjednik mreže Mark Pedowitz objasnio je da su se već sad odlučili na produženje ovih serija, jer je riječ o dokazanim hitovima koji im donose veliku zaradu.

- Ova odluka će omogućiti našim producentima da bolje isplaniraju novu sezonu, a omogućuje i nama da se bolje pripremimo i da se naprave kvalitetniji scenariji – kazao je Pedowitz.

Nove sezone za omiljene serije o superjunacima nisu nikakvo iznenađenje. Iako su imale oscilacije u gledanosti ipak je riječ o najjačim adutima ove mreže. "Lovci na natprirodno" ima veliku bazu fanova i drže visoku gledanost već 12 sezona. Serije "Djevica Jane" i "Crazy Ex-Girlfriend" su The CW mreži donijele Zlatne globuse.

Za serije "Vampirski dnevnici" i "Vladarica" je već ranije odlučeno da se neće nastaviti sljedeće sezone, tako da će Dnevnici finale imati 10. marta, dok Vladarica 10. februara kreće s posljednjom sezonom.