- Nema odluke, ako se ne donese konsenzusom. Ta odluka da on ide i govori tamo - ne postoji. Prema tome, to je sve privatna priča. Problem nastaje kad se on predstavlja u ime BiH i kada ga generalni sekretar prihvata - rekao je Dodik u Budimpešti.

VEZANI TEKST - Komšić: U BiH se traži dodatna diskriminacija na etničkoj osnovi s ciljem njene podjele u korist susjednih zemalja

Dodao je da se zbog toga što generalni sekretar UN-a Antonio Guterres to prihvata, "može reći da je umiješan u raspad BiH, što se naravno dešava".

- Јednog dana kada se bude pisala historija, onda će se reći da je generalni sekretar UN-a primio u privatnu posjetu čovjeka koji je klevetao druge u BiH i da je to doprinijelo nerazumijevanju, nepomirenju, nefunkcionisanju BiH i zato se ona raspada. Jednog dana ću ja pisati da je to tako - rekao je Dodik.

Komentirajući izjavu Komšića da Dodik nije neophodan za funkcioniranje BiH, rekao je "da Komšić može da kaže šta hoće, ali da Ustav kaže da postoji Predsjedništvo koje čine tri člana i da postoji procedura", prenosi RTRS.