open-navfaktor-logo
search
Odsječen od realnosti
Dodik iz Prijedora: Srpski narod napravio dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju, "Oluja" je UZP SAD-a i Hrvatske
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik poručio je danas iz Prijedora da je "Oluja" bila "udruženi zločinački poduhvat SAD-a i Hrvatske, koja je jedva dočekala da etnički očisti taj prostor od Srba".
04.08.2023. u 20:18
get url
text

VEZANI TEKST - Ambasada SAD-a: Dodik i društvo mogu smišljati bajke i teorije zavjere, ali jasno je zbog čega su na crnoj listi

- To se ne može oprostiti. Amerika može biti velika, ali je unižena i mala jer prema jednom malom narodu uporno održava negativan odnos, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji. Amerika od prvog dana ruši prava Republike Srpske i Dejtonski sporazum i nikad nije prestala. Danas kada obilježavamo Dan sjećanja na stradanje i progon Srba u "Oluji" treba istaći da je Prijedor grad stradalnik i grad junak - poručio je Dodik.

Dodao je kako ni on ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "nisu došli ovdje da omalovažaju žrtve".

- Imamo pravo da obilježavamo naša stradanja i nikada neću dozvoliti da neko omalovažava srpski narod i Republiku Srpsku. Odlučili smo i da status boraca iz Republike Srpske Кrajine bude izjednačen sa statusom boraca iz Srpske. Srpski narod je napravio dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju, i borit ćemo se jednako za to - naveo je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.