- Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj da shvate ozbiljnost situacije, a one koji donose odluke da se okupimo i idemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske i da sve što je van Ustava poništimo u Republici Srpskoj, da kažemo da hoćemo da prihvatimo dejtonsku BiH - rekao je Dodik.

VEZANI TEKST - Ustavni sud BiH: Šume nisu vlasništvo Republike Srpske već države BiH

Komentarišući za RTRS to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo RS-a, Dodik je ocijenio da se "briselske diplomate uvijek nešto žure i guraju svoje".

- Uvijek su u svim preporukama koje smo imali do sada iz EU, uvijek je to bilo ono što smo mogli da čujemo ranije u Sarajevu da je naznačeno da će baš tako biti i taj zahtjev da nam ispostave. Nemojte vi da nam pravite zemlju. U toj BiH mi nećemo da budemo - rekao je Dodik.

On je ponovio da RS ne zanima visoki predstavnik.

- Vidim da danas piše neko pismo kako će nešto da traži. Šta on ima sa plaćama, šta on im s tim stvarima. Neka to rješava u svojoj zemlji, a ne kod nas - rekao je Dodik.