open-navfaktor-logo
search
Zaprijetili mu
Dodik "otkrio" da ga Britanci planiraju pokupiti i odvesti na neko nepoznato mjesto
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je sa četiri strane dobio identične informacije – da specijalne jedinice Velike Britanije planiraju da ga tamo gdje živi, radi ili u pokretu pokupe i odvedu na neko nepoznato mjesto.
16.04.2022. u 08:59
get url
text

Kazao je to u intervjuu za ruski medij Sputnjik, koji je zbog propagande zabranjen u zemljama Evropske unije. Dodik je naveo "da su oni shvatili da im je najbolje da ga sklone, pa su mu zaprijetili".

- Kada ovdje to zdravorazumski kažete, svi bi rekli – da li je to moguće? I svi bi zaključili da nije moguće. Ali, kod nas je moguće jer se to dešavalo prije deset godina – kupili su naše ljude, odvodili ih u kontejnere, po deset, petnaest dana, tri mjeseca, pet mjeseci, šikanirali ih, neki su prolupali od svega toga, i ništa - rekao je Dodik Sputnjiku u Beogradu.

Kao "primjer" je naveo aktuelnog načelnika Sokoca Milovana Bjelicu kazavši da su ga pokupili i odveli u kontejner – "upale svjetla, reflektore, grunu jaku muziku da ne može da spava i traže priznanje".

Dodik je rekao da se u Srbiji i u bh. entitetu Republika Srpska osjeća sigurno.

- Naravno da mene po zakonu osigurava policija Republike Srpske. Imam povjerenja u te momke, ali sam uvjeren da narod dobro razumije o čemu se radi i meni je to najvažnije - rekao je Dodik.

Na pitanje s koje strane mu prijete, Dodik je odgovorio da oni imaju ambiciju da ga sklone iz izbornog procesa, ali su vidjeli da opet dobija izbore i hvataju se za glavu – od onih u Americi do Britanaca.

- A, mislili su da u narednih godinu-dvije završe taj nezavršeni posao u BiH, da dovedu svoju vlast, dovedu ljude u RS koji bi olako to priznali zato što bi bili negdje potapšani po ramenu, a poslije nema povratka. Zato on (Christian Schmidt) hoće ovaj zakon o imovini? Kad njega uzmete onda će doći na red škole, pa će reći da su škole napravljene prije, pa univerziteti, bolnice, pa ne znam ni ja šta više - zaključio je Dodik.

On je ocijenio da se entitet RS stalno nešto brani i "zato je pravo čudo da je u takvim okolnostima napravljeno 120 kilometara autoputa, šest novih bolnica, više od 20 novih škola, da su ljudi izdržali pandemiju i poplave, uz minimalnu pomoć sa strane".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.