Dijamant je zablistao u 42. minuti kada je majstorskom asistencijom, trećom ove sezone u Serie A, proigrao Henrikh Mkhitaryan za 1:0.

VEZANI TEKST - Džeko je u derbiju bio prvo ime Rome, nazvali ga "čudovištem"

O sudbini Edina Džeke na Olimpicu, koji je pobjedu u derbiju posvetio Paulu Fonseci, treneru koji mu je početkom godine oduzeo kapitensku traku, odlučivat će se na sastanku koji je zakazan za sljedeću sedmicu.

Budućnost iskusnog napadača na Olimpicu, koji ima još jednu godinu ugovora sa Vučicom, vjerovatno će zavisiti od ishoda sastanka kojem će osim Džekinog zastupnika Allesandra Luccija prisustvovati i generalni direktor Tiago Pinto, tvrdi Corriere dello Sport.

Isti mediji navodi kako Džeko neće biti jedina tema, s obzirom da Lucci zastupa i Alessandra Florenzija, fudbalera Rome koji je posuđen PSG-u, a kojem ovoga ljeta ističe ugovor s rimskim klubom. Čini se, kako navodi poznati list, da bi dvojica iskusnih fudbalera mogla nastaviti saradnju s Romom.

Pinto će biti glavni čovjek u sastavljanju nove ekipe za Josea Mourinha, koji je poznat kao trener koji igrače ne dijeli po tome koliko godina ima, već isključivo po kvaliteti.