Na društvenim mrežama u međuvremenu se pojavila fotografija Novaka Đokovića u društvu komandanta Milana Jolovića Legende koji je osim Miloradu Dodiku, izuzetno blizak i drag osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.


Tokom agresije na BiH komandovao je jednom od najzloglasnijih jedinica Vojske Republike Srpske "Vukovi sa Drine", koja je u julu 1995. godine učestvovala u zarobljavanju, odvođenju na stratišta i likvidaciji srebreničkih civila.

Videosnimak akcije "Vukova sa Drine" prilikom zarobljavanja Srebreničana odavno je dostupan javnosti, a bio je prikazan i u haškoj sudnici. Međutim, Jolović nikada nije optužen za ratne zločine, iako se vode istrage protiv njega.

Milan Jolović Legenda na prošlim Općim izborima bio je kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu RS-a. Slovi za čovjeka od ogromnog Dodikovog povjerenja. Član je Udruženja "Čast otadžbine". Podrška i pomoć "jačanju sigurnosnog aparata RS-a", odnosno Dodiku, jedan je od strateških ciljeva ovog Udruženja, pored "sprečavanja hapšenja srpskih boraca optuženih za ratne zločine".

Jolović je ujedno i jedan od koordinatora zajedničkih aktivnosti udruženja "Čast otadžbine", "Veterani RS-a" i prošle godine aktuelizirane "Srbske časti" na prostoru BiH.

Đoković se na svadbi džudiste Majdova slikao i sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, što je objavljeno i na zvaničnom Twitter profilu ove stranke.

Uzbuđenje zbog susreta i slikanja sa Đokovićem nije krio ni načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić. Na svim društvebim mrežama gdje ima profile pohvalio se fotografijom uz prigodan tekst. 

- Ogromnu čast i neopisivo zadovoljstvo ukazao mi je danas Novak Đokovic, najbolji na svijetu, ikada. Nole, hvala od srca- napisao je Mandić.