open-navfaktor-logo
search
Ovo je istina
Dokumenti koji bi Karić mogli osvježiti sjećanje: Evo ko je dao saglasnost za displej kod Mosta Suade i Olge
Grad Sarajevo je izdao rješenje kojim se daje saglasnost firmi "Karpas ambalaže" iz Banje Luke da postavi displej na Vrbanji, kod Mosta Suade Dilberović i Olge Sučić pokazao je dokument u posjedu Faktora.
27.09.2022. u 18:23
get url
text
Benjamina Karić

VEZANI TEKST - Refko i Čombe "bacaju bombe": Mandić tvrdi da je Grad Sarajevo dao saglasnost za displej, Karić tvrdi da nije

Postavljeni displej je izazvao burne reakcije javnosti na što se oglasila gradonačelnica Benjamina Karić, napisavši na Twitteru da Grad Sarajevo nije dao saglasnost za postavljanje.

Navela je kako se radi se o čistoj dezinformaciji i dodala da je za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole nadležna općina, kao i za uklanjanje.

Kasnije su se iz Gradske uprave obrušili na načelnika Općine Centar Srđana Mandića navodeći u saopćenju kako je Mandić bez prethodnog upita upućenog Gradskoj upravi Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić dao izjavu u kojoj je naveo postojanje saglasnosti Gradske uprave.

- Samim time, imenovani načelnik uzeo je za pravo koristiti se nepotkrijepljenim i neosnovanim navodima koji su tretirani prema subjektivnim i ličnim nahođenjima, te s tim u vezi Gradska uprava Grada Sarajeva ovim putem izjavljuje demant - naveli su te dodali kako je Mandić iznošenjem "netačnih i neprovjerenih informacija" povrijedio ugled i interese u konkretnom slučaju Gradske uprave Grada Sarajeva i gradonačelnice Karić.

Na rješenju, koje je u posjedu Faktora, stoji kako je Grad Sarajevo dao saglasnost za postavljanje displeja 19. maja ove godine.

- Daje se saglasnost pravnom licu "Karpas ambalaže" iz Banje Luke za korištenje priobalnog pojasa uređenih vodotoka u svrhu postavljanja dvostrane samostojeće digitalne citylight vitrine, na desnoj obali rijeke Miljacke, nizvodno u Ulici Vilsonovo šetalište, nakon mosta Suade Dilberović i Olge Sučić - stoji u rješenju koje je izdao Grad Sarajevo.

Podnosilac zahtjeva obavezuje da na ime naknade za korištenje priobalnog pojasa uređenog vodotoka uplati 129,36 KM bez uračunatog PDV-a u korist Grada Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.