open-navfaktor-logo
search
Bosanska heroina
"Dosta toga bilo se iskomplikovalo": Nana Fata Orlović izašla iz bolnice, osjeća se dobro
Nana Fata Orlović izašla je iz bolnice nakon što je u Univerzitetski klinički centar Tuzla smještena prije desetak dana zbog blažeg moždanog udara.
07.09.2020. u 20:35
get url
text

Hurija Karić, kćerka nane Fate, za Faktor je kazala da joj se majka dobro osjeća, da je dobila sve potrebne terapije nakon preživljenog udara.

- Dobro je majka hvala Bogu. Ona inače ima svoju terapiju kao dijabetičar, inzulin prima. Pored blagog moždanog udara imala je i početak upale pluća. Kako je pala, jedno rebro je puklo, ma, dosta toga se iskomplikovalo, ali sada je dobro. Za majku pitaju iz cijelog svijeta. Imala je riječi podrške dok je bila u bolnici, ali i sada. Traži da ide kući, ali ne damo joj. I ako ode, bit će s nekim - ispričala nam je Hurija.

Kaže da ništa novo nema kada je riječ o izmještanju crkve iz dvorišta njihove porodične kuće.

- Ne znamo šta je sada problem. I sve to je utjecalo na majku, njeno zdravstveno stanje. Da sada očekujemo nešto dobro da se desi, ne očekujemo - kazala nam je Karić.

Podsjećamo, 1. aprila istekao je rok institucijama bh. entiteta Republika Srpska za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, prema kojoj su dužni ukloniti nelegalno izgrađenu pravoslavnu crkvu iz dvorišta heroine nane Fate Orlović u Konjević Polju.

Crkva je sagrađena 1998. godine, u trenutku kada je njeno sedmero djece bilo u izbjeglištvu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.