Drama u Hrasnici: Žena prijeti da će poklati djecu, vatrogasci razvalili vrata

objavljeno: 10.02.2018. u 14:55

Prava drama odvija se u poslijepodnevnim satima u sarajevskom naselju Hrasnica, gdje žena koja, kako tvrde komšije, ima određenih psihičkih problema, prijeti da će pobiti djecu. 

Kako javlja novinarka Faktora sa mjesta događaja, ispred stambene zgrade u kojoj stanuje žena, nalaze se dvije policijske patrole, vozilo Hitne pomoći, a na intervenciju su izašli i vatrogasci. 

Žena je, kako pričaju komšije, navodno uzela nož i prijetila kako će "poklati djecu". Komšije pričaju kako se radi o samohranoj majci, koja ima dvije kćerke, od kojih je jedna teško bolesna i u invalidskim kolicima.

- Žena psihički nije baš dobro. Jedna od kćerki je završila srednju školu, a bolesna djevojčica ima 15-ak godina. Svi smo uznemireni, ne znamo šta se dešava unutra. Navodno niko nije povrijeđen - kazao je jedan od komšija.

Budući da je zaključana u stanu, vatrogasci su unutra ušli kroz balkon, dok je druga ekipa razvalila ulazna vrata, kako bi medicinari Hitne pomoći i policija mogli ući unutra, a navodno je na mjesto događaja izašao i socijalni radnik.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdili su nam da je policija izašla na intervenciju nakon prijave da se čuje vika i galama, kako bi pružila asistenciju ljekarima. 

VEZANI TEKST Okončana drama u Hrasnici: Ženu i dijete odvezla Hitna pomoć