Nedjelja, 25.10.2020.
h

Drogirao svoje goste pa ih onda pljačkao: Brčanski ugostitelj ostaje iza rešetaka

Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Zijadu Karaliću, zvanom Gike, vlasniku Disco bara "Kaskada" u Gornjem Rahiću, zbog sumnje da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način.  

On se, naime, sumnjiči da je, uz pomoć svojih zaposlenika, od marta do augusta ove godine, pljačkao svoje goste, koje je prethodno drogirao! 

Tužilaštvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva, kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju antipsihotik Clozapine, koji je u određenoj koncentraciji pronađen u krvi opljačkanih gostiju. 

- Prije isteka jednomjesečnog pritvora koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužilačkog ispitivanja Tužilaštvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom ocjenjujući da i dalje egzistiraju razlozi koji opravdavaju njegov boravak u pritvoru. Ocijenjeno je da i dalje postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cijelosti, pa je osumnjičenom produžio pritvor za još dva mjeseca – kazao nam je Samir Begnović, glasnogovornik Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Nezapamćen slučaj: Vlasnik ugostiteljskog objekta kod Brčkog drogirao goste, pa ih pljačkao?!

Nakon produženja pritvora osumnjičenom Tužilaštvo u saradnji s policijom Distrikta nastavlja intenzivno sprovoditi istragu u ovom predmetu usmjerenu na daljnje prikupljanje dokaza za krivična djela za koja je osumnjičen.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh