open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Drug Blagojević "pozelenio": Nekadašnji direktor SDP-a postao član SDA
Zoran Blagojević će na Kongresu EPP koji će se održati u Zagrebu početkom naredne sedmice biti delegat ispred SDA BiH i u narednom periodu predstavljati SDA u ovoj najvećoj političkoj grupaciji unutar Evropskog parlamenta
14.11.2019. u 12:54
get url
text
get url
text

Zoran Blagojević, bivši direktor i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i savjetnik federalnog premijera Fadila Novalića, pristupio je Stranci demokratske akcije (SDA). 

Prema Faktorovim informacijama, Blagojeviću je iz vrha SDA još prije više od mjesec ponuđeno da u toj stranci obavlja funkciju stranačkog međunarodnog sekretara, a Tuzlanski ogranak SDA sada je zvanično saopćio da je Blagojević postao član te stranke. 

U prostorijama Gradskog Odbora SDA Tuzla održan je sastanak, na kojem su predsjednik GO SDA Tuzla Salko Bukvarević i predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić čestitali Zoranu Blagojeviću imenovanje na poziciju koordinatora SDA BiH sa Europskom pučkom strankom (EPP), navodi se u saopćenju tuzlanske SDA. 

-Bukvarević je istakao da će SDA u narednom periodu raditi na realizaciji deklaracija posljednjeg Kongresa, te da će ući u tranziciju iz pretežno bošnjačke u bosansku stranku u kojoj ima mjesta za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnost. Zildžić je naglasio, pak, da su svi članovi SDA više nego zainteresovani da se realiziraju sve deklaracije donešene na posljednjem Kongresu i da nijedna neće ostati mrtvo slovo na papiru.

Zoran Blagojević će na Kongresu EPP koji će se održati u Zagrebu početkom naredne sedmice biti delegat ispred SDA BiH i u narednom periodu predstavljati SDA u ovoj najvećoj političkoj grupaciji unutar Evropskog parlamenta - navodi se u saopćenju SDA Tuzla. 

Blagojević je bivši pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine i nosilac odlikovanja "Zlatni ljiljan". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.