- Općinski odbor SDP BiH Žepče je 12.4.2021. godine uputio zvaničnu čestitku novoizabranoj gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić, u kojoj smo istakli da prije svega kao građani Žepča u njenom izboru vidimo priliku za drugačije Sarajevo, a time i našu BiH.

U pomenutom pismo smo obećali puno podršku našoj drugarici, što putem ovog saopćenja za javnost želimo još jednom ponoviti. Gradonačelnica Sarajeva je 30.4.2021. posjetila narodnu kuhinju u Starom Gradu i zajedno sa upravnicom kuhinje pripremala obroke za građane u potrebe, između ostalog i baklavu što je velika većina građana Sarajeva, ali i kompletne bh. javnosti pozdravila i tretirala kao afirmaciju volonterizma i humanitarnog rada.

VEZANI TEKST - Mijatović pita je li Bećirović već u Banjoj Luci i hapsi Dodika, "svidjela" mu se i baklava Benjamine Karić

Nažalost jednom - manjem dijelu bh. javnosti se potez gradonačelnice sa humanitarnim radom nije svidio te su vrlo brzo konkretni koraci gradonačelnice u vidu prodaje skupocjenog automobila, uštede na angažmanu savjetnika - zaboravljeni, a u fokus stavljena zlonamjerna intepretacija humanitarnog rada gradonačelnice.
Današnji press SDPBiH i izjava potpredsjednika, Vojina Mijatovića je pokazala da i u samom SDP-u, nažalost, ima pojedinaca koji marginaliziraju i omalovažavaju konkretan rad gradonačelnice čije imenovanje predstavlja jedan od najboljih poteza SDP BiH unazad decenijama, a o čemu najbolje svjedoči plebiscitarna podrška koju gradonačelnica uživa od strane građana.

OO SDP BiH Žepče najoštrije osuđuje antifeministički ispad, potpredsjednika SDPBiH, Vojina Mijatovića sa porukom da drugarice i drugovi iz Žepča ne dijele mišljenje potpredsjednika partije i da o radu gradonačelnice imamo samo riječi hvale, a da su svi njeni dosadašnji potezi apsolutno životno konkretni i reprezentativni – dosljedni funkciji gradonačelnika najvećeg bh. grada - navodi se u saopćenju.