open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Dudić priznao ono što priznaju rijetki, Karačić nezadovoljan iskusnijim igračima
Fudbaleri Širokog Brijega ispustili su dva gola prednosti u duelu protiv Veleža.
11.08.2020. u 22:31
get url
text

Trener Rođenih, Feđa Dudić, svjestan je da je Široki bio bolji protivnik na ovoj utakmici.

- Uzeli smo bod, ne znamo ni mi kako. Nakon 2:0, prvo poluvrijeme je bila sramna igra, počevši od mene koji sam totalno fulio sa formacijom, te sam pogrešne igrače stavio da počnu utakmicu. I igrači snose dio odgovornosti, jer sve što smo pripremali, ništa od toga nismo uradili. Bog nas je pogledao da damo gol u samoj završnici, jer da je Široki otišao sa 2:0 na poluvrijeme to bi bila gotova utakmica - rekao je Dudić nakon utakmice, te dodao:

VEZANI TEKST - Velež pokazao zube na Pecari, Rođeni nadoknadili dva gola zaostatka

- Što se tiče drugog poluvremena, evidentno je bilo da smo bili dobri, ali protivnik nam je poklonio naivan penal. Prvo poluvrijeme za debelu analizu. Oni su ekipa koja hoće da igra što je dobro. Nama će ovaj bod poslije derbija psihološki mnogo značiti. Derbi nas je stvarno izmorio i fizički i psihički. Široki je danas bio bolji protivnik, ali nakon 2007. godine konačno Velež nosi bod za Mostar.

Trener Širokog Brijega, Toni Karačić, bio je nezadovoljan reakcijama iskusnih igrača, te činjenicom da su prokockali vodstvo od 2:0.

- Kada vodiš 2:0 onda na kraju neriješeno pravi neki ružan osjećaj. Imali smo dobrih situacija da damo još nekoliko golova, a onda u zadnjoj minuti dopustimo lapsus i to ga dopusti igrač koji je iskusan. To je tehnička greška iz auta i mi dobijemo gol iz nje. Htio sam da budemo bolji u posjedu u drugom poluvremenu, ali oni su bili kompaktniji. Penal je očigledan da se razumijemo, ali tako naivan. Kada utakmica iz 2:0 dođe u 2:2, takve utakmice se lako i gube - izjavio Karačić, prenosi SportSport.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.