open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Dudić u "problemima" oko sastava: Već sada imam velike dileme za utakmicu
Do prve evropske utakmice Veleža poslije 33 godine ostala su tek nešto više od tri dana.
05.07.2021. u 14:11
get url
text

Rođeni će u četvrtak na stadionu Grbavica u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige ugostiti Coleraine iz Sjeverne Irske.

Za sada je sigurno da trener Mostaraca Feđa Dudić u prvom susretu protiv Colerainea neće moći računati na Obrena Cvijanovića, kao ni Alena Dejanovića.

- Dejanović još ne može trenirati s ekipom. Ima tu povredu iz prvenstva, ali već radi jačim intenzitetom. Vrlo brzo ga očekujemo s ekipom. Jedino odsustvo sada imamo s Obrenom Cvijanovićem koji neće moći konkurisati za prvu utakmicu, dok bi za drugu mogao - rekao je Dudić za MeridianSportBH, te dodao:

- Zasad je to sve što se tiče dolazaka. Ako se ukaže neka prilika za dovođenje kvalitetnog stopera ili nekog mladog igrača do 21 godine radi ovog pravila koje je uvedeno, onda ćemo sigurno znati reagovati. Najveća snaga Veleža je sada što smo proširili igrački kadar i imamo 17-18 igrača koji mogu ravnopravno igrati. Već sada imam velike dileme za utakmicu u četvrtak i to je dobro jer svi kvalitetno rade i neke nijanse će odlučiti o početnom sastavu.

Utakmica između Veleža i Colerainea igra se u četvrtak u 20.30 sati na stadionu Grbavica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.