open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Duel novajlija pripao fudbalerima Rudara
Prijedorski Rudar prekinuo je seriju od četiri utakmice bez pobjede nakon što je danas na svom terenu s 3:0 savladao Posušje.
12.09.2021. u 18:15
get url
text

Domaći sastav je poveo u 13. minuti golom Demira Jakupovića, a dobroj situaciji je ubrzo bio i Nikola Mandić, no ostalo je 1:0.

U narednim minutama gosti su preuzeli inicijativu, bili bolji tim na terenu Gradskog stadiona u Prijedoru, ali to nisu uspjeli materijalizovati na pravi način.

U finišu prvog dijela imali su fudbaleri Posušja i jednu dobru priliku za izjednačenje. Ipak, domaća odbrana je uspjela loptu zaustaviti na gol-liniji.

Zvonimir Vukoja je u posljednjoj minuti prvog dijela pokušao, ali je Nemanja Šćekić na golu domaćeg tima bio siguran.

U nastavku susreta Rudar je stigao i do drugog gola, a mrežu gostiju poslije sedam minuta igre u drugom poluvremenu zatresao je Nemanja Pekija poslije asistencije Bojana Burazora.

U 67. minuti ekipa Denisa Ćorića je ostala s deset igrača na terenu jer je Nikola Leko zaradio drugi žuti karton.

Imali su fudbaleri Posušja dobru priliku u 71. minuti poslije velike greške domaće odbrane, ali je Šćekić uspio sačuvati svoju mrežu.

Do kraja meča Rudar je uspio iskontrolisati utakmicu i trećim golom u 83. minuti ovjeriti drugu ovosezonsku pobjedu, a Posušju nanijeti peti poraz.

U narednom kolu Posušje na Mokrom Docu u derbiju začelja dočekuje Radnik, dok Rudar ide u goste kod Zrinjskog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.